Mutapčić: Dobio sam šta sam zaslužio!

Razgovor za SportSport.ba

Mutapčić: Dobio sam šta sam zaslužio!

Dž. Mrakić

Elvis Mutapčić 16. januara u Bostonu protiv Francimara Barrosa zabilježit će debi u UFC-u.

"The King" (15-3-0), koji se takmiči u srednjoj kategoriji, debitovat će protiv poluteškaša Francimara Barrosa (17-4-0), a ovom prilikom naš portal odlučio je kontaktirati Mutapčića i čuti njegove impresije i očekivanja, ali i detalje ugovora.

"Osjećam se kao nikada prije! Mnogo vremena sam uložio u ovo i mislim da sam dobio šta sam zaslužio", poručio je Mutapčić na početku razgovoru za SportSport.ba.

Naš borac istakao je kako nije problem što je za borbu saznao tek nekoliko dana prije, s obzirom da mijenja povrijeđenog Abdul-Kerima Edilova, ali ni to što se neće boriti u svojoj kategoriji. 

"Već sam bio u pripremama za VFC titulu 29. januara tako da sam u punom pogonu.Također, ne brine me ni to što ću se boriti u poluteškoj kategoriji, iz razloga što ne moram skidati puno kila pred vaganje".

Naš borac kaže da je dobro upoznat sa narednim protivnikom.

"Glavni trener 'Power MMA' tima Aaron Simpson, s kojim sam trenirao protekle dvije sedmice, itekako je upoznat sa Barrosovim kvalitetama. On je jedan od većih poluteškaša u UFC-u, međutim veći mišići se također i brže umaraju. Brži sam od njega i to ću pokušati iskoristiti na pravi način", poručio je Mutapčić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Inače, Mutapčić je bivši MFC i MCC prvak, a u razgovoru za naš portal od detalja ugovora istakao nam je kako je sa najjačom MMA promocijom svijeta potpisao ugovor na tri borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti