Nadir Čolpa ostao bez medalje

Evropsko prvenstvo u boksu

Nadir Čolpa ostao bez medalje

Adnan Beganović

Bokserski reprezentativac Bosne i HercegovineNadir Čolpa izgubio je u borbi za medalju od Rusa Ali Sahbanova.

Čolpa je izvrsno krenuo i uspio povesti sa 1-0, žestok start mladog Čolpe prisilio je Rusa da i sam krene svim snagama i po mnogima zajedno sa Čolpom prikaže jednu od najbolji rundi na prvenstvu.

Početkom druge runde neopreznošću Čolpe Rus dolazi do kapitalne prednosti od 3 poena razlike ne ostavljajući puno prostora za našeg takmičara koji je bio prisiljen da krene u napad. Prilikom pritiska Nadira na Rusa u jednoj od mnogobrojni izmjena udaraca dolazi do obnavljanja stare povrede ramena kod našeg boksera.

Čolpa je prilikom ukazivanja pomoći odbio predat meč, ali nažalost nije dugo izdržao pa je pred sami kraj druge runde zbog nemogućnosti da se odbrani zbog jakih bolova u ramenu primio udarac u pleksus zbog kojeg mu je brojano. Nakon brojanja dolazi do prekida meča.

Treba istaći da se naš takmičar hrabro borio sve do samog prekida čemu u prilog ide i rezultat u trenutku prekida od 4:4.

Čolpa je ostvario odlično peto mjesto poluteškoj kategori, na prvenstvu Evrope učestvovao je 241 bokser i 34 zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.