Najbolji bh.bokser na pripremama u Poljskoj

Najbolji bh.bokser na pripremama u Poljskoj

Trenutno najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Adnan Buharalija u Poljskoj počinje prvi ciklus priprema za jesenje mečeve. Naš as napravio je dogovor o saradnji sa šampionom svijeta u kruzer kategoriji Krzysztof Wlodarczykom da ubuduće zajedno treniraju, što je velika stvar ne samo za Buharaliju već i za celokupan naš boks, s obzirom na uslove za treniranje i stručni štab koji vodi pripreme.

Poljak se sprema za odbranu titule protiv Jayson Robinsona u Varšavi 25. septembra, a Buharalija za meč za  titulu Internacionalnog šampiona u WBC verziji, koji bi trebao da se održi do kraja ove godine. Njih dvojica će dio priprema odraditi i na Karpatima, gde pored nadmorske visine imaju idealne uslove za trening i sjajne sparing partnere. Buharalija je poslije pobjede u Fojnici dobio značajan broj bodova na svetskoj rang listi i stekao uslov da boksuje za titulu Internacional WBC, i ako osvoji tu titulu ulazi u ''TOP 10'' u svijetu.

„U Poljskoj ću imati sjajnu logistiku i uslove za trening, od hotela, ishrane, sale, fitnesa i spa centra, do tima stručnjaka koji pored stručnog štaba broji jednog nutricionistu, fizioterapeuta i sportskog psihologa, što ce mi omogućiti da samo treniram i maksimalno napredujem. Imao sam pozive iz jos nekoliko kampova u Evropi da im se pridružim, ali mi je  ova ponuda bila najprimamljivija i nisam se previse dvoumio. Sada sam sve podredio osvajanju nove titule, kako bih ušao u TOP 10 i na taj način bio u mogućnosti da izazovem svjetskog šampiona. Ponosan sam što mogu da promovišem domaći sport u Evropi i da nastupam pod bh. himnom i zastavom, ali i svjestan sam da treba da pobeđujem kako bih obradovao sve one koji me bodre.“

Buharalija je u dosadašnjoj karijeri u 32 meča zabilježio 24 pobjede i zauzima 36-u poziciju na svjetskoj WBC rang listi. Jedan je od najboljih reprezenata našeg sporta u svijetu, a sigurno najznačajniji meč mu je bio kada je boksovao uvodnu borbu Vitaliju Kličku pred 27 000 gledalaca, u meču protiv Nijemca Gintera, kada je boksovao neriješeno, a meč su prenosile 103 televizije iz cijelog svijeta. Nadamo se da će Buharalija ostvariti zacrtane planove i upisati se zlatnim slovima u istoriju plemenite vještine i dati mladima pozitivan primjer kojim putem treba da krenu!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.