Narednog vikenda "Kup Šamarlića"

Narednog vikenda "Kup Šamarlića"

Teme:

Devetnaesti međunarodni memorijalni džudo turnir "Kup Šamarlića 2011." bit će održan 9. i 10. aprila u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Džudo klub Željezničar organizira turnir u spomen na svoga člana, pokojnog Vinka Šamarlića, heroja odbrane Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Iz godine u godinu turnir bilježi sve masovniji odziv sportista. Ove godine očekuje se nastup oko 600 takmičara različitih uzrasta iz bivših jugoslavenskih republika te Austrije, Mađarske i Rumunije.

"Ponosam sam što sam poznavao Šamarlića, vrhunskog sportistu i borca. Trebalo je da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi 1992. u Barceloni, ali on je odbranu svoga grada i države stavio ispred nastupa na Olimpijadi. Nažalost, poginuo je tri dana prije planiranog odlaska na OI".

"Ovo je još jedna prilika da se prisjetimo tog velikog čovjeka i borca koji je simbol jedinstva i zajedništva u BiH", izjavio je član Organizacijskog odbora i savjetnik u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova Jusuf Pušina.

Turnir počinje u subotu u 8 sati, a isti dan u 12 sati je svečano otvaranje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.