Naši bez medalje prvog dana EP u Zagrebu

Naši bez medalje prvog dana EP u Zagrebu

Adnan Beganović

Prvi dan Evropskog prvenstva u karateu u Zagrebu nije bio uspješan za naše predstavnike. Arnela Odžaković ispala je u trećem kolu, Merima Softić ostala je bez medalje u repesažu, kao i naš predstavnik kod muškaraca, Alem Kupusović.  

Arnela Odžaković u kumitama u kategoriji ispod 68 kilograma uspješno je startala na Evropskom prvenstvu. U prvom kolu bila je bolja od ukrajinske predstavnice Kapustine, a u drugom od reprezentativke Slovenije, Kovačić. Međutim, u trećem kolu naša reprezentativka poražena je od Italijanke Roberte Minet, koja je na kraju zauzela solidno peto mjesto.

Druga naša predstavnica, Merima Softić, imala je nešto bolji rezultat i samo joj je malo više sreće nedostajalo pa da se okiti bronzanom medaljom u kumitama u kategoriji iznad 68 kilograma.

Naša predstavnica bila je slobodna u prvom kolu, da bi u drugom bila bolja od Francuskinje Souffet. U trećem kolu nakon sjajne borbe Softićeva je poražena od, kasnije će se ispostaviti, sreberene Ruskinje Evgeniye Podborodnikove. U prvom kolu repesaža Softićeva je pobjedila Bugarku Rizovu, a u duelu koji je odlučivao o bronzanoj medalji poražena je od hrvatske predstavnice Ane Marije Čelan. Ovim porazom naša reprezentativka zauzela je peto mjesto.

U muškoj konkurenciji prvog dana Evropskog prvenstva na borilišta je izašao Alem Kupusović u kumitama u kategoriji ispod 84 kilograma. U prvom kolu Kupusović je bio bolji od reprezentativca Slovenije, Merca, a u četvrtfinalu poražen je od reprezentativca Turske, Enesa Erkana, koji se na kraju okitio sreberenom medaljom. U repesažu Kupuisović je prvo kolo uspješno apsolvirao pobjedivši Austrjanca Muthera, ali je zapeo na drugoj prepreci na putu do bronze, odnosno u drugom kolu repesaža bolji od našeg predstavnika bio je njemački reprezentativac Gruener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.