Naši karatisti najbolji u Sloveniji

Naši karatisti najbolji u Sloveniji

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u karateu najuspješniji je učesnik Otvorenog prvenstva Slovenije u Laškom.

U konkurenciji seniora i seniorki iz osam zemalja najbolji bh. karataši i karatašice osvojili su pet zlatnih, tri srebrene i osam bronzanih medalja. 

Najsjajnija odličja izborili su Edina Maslo (kategorija do 50 kg), Mirsada Suljkanović (do 61 kg), Larisa Berber (više od 68 kg), Maja Kolanović (do 60 kg, konkurencija U-21) i ženska selekcija u ekipnim borbama.

Selektorima muške i ženske reprezentacije - Suadu Ćupini i Fikretu Selmanu ovo takmičenje je poslužilo kao dobra provjera forme kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu, koje se sredinom maja održava u Cirihu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.