Naslov za Khana
Preuzeo naslov prvaka svijeta: Amir Khan

Bokserski spektakl u Manchesteru

Naslov za Khana

Britanski bokser Amir Khan (22) osvojio je naslov prvaka svijeta u superlakoj kategorijiu WBA verziji nakon što je na poene savladao Ukrajinca Andreasa Kotelnika (31).

Meč je održan u Manchesteru, a Khan, koji je velika nada britanskog boksa, osvojio je svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Odluka sudija bila je sljedeća: 120:108, 118:111 i 118:111.

Borba za naslova prvaka po verziji WBA u superlakoj kategoriji trebala se održati početkom sedmice, ali je prolongirana jer je Ukrajinac, sada već bivši prvak svijeta, imao infekciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.