Nedžad Husić osigurao put u Tokio, uči japanski jezik i sanja olimpijsku medalju

Peti član olipmijske ekspedicije Bosne i Hercegovine

Nedžad Husić osigurao put u Tokio, uči japanski jezik i sanja olimpijsku medalju

H. Zilić

Tekvandoista Nedžad Husić je peti član ekspedicije Bosne i Hercegovine koja će predstavljati našu zemlju na OI, koje se održavaju u Tokiju ove godine.

Svoj put ka ovom sportskom uspjehu, koji je san svakog sportiste planete, prokrčio je kroz teške kvalifikacije. Iste su održane proteklog vikenda u Sofiji, a dovoljno je reći da u Tokio lete samo dva prvoplasirana sa ovog takmičenja.

Nedžad je rođen 15.9.2001 godine . Svoje prve dječije, ali i sportske korake, napravio je sportskim dvoranama u kojima je njegov otac Haris Husic vodio treninge TKD kluba Novi Grad. Dječija igra je postala sportska strast te je njegov uspjeh rezultat svakodnevnog načina života. Njegov život je trening. I obratno.

Svojim radom je ostvario zapažene rezultate te se na njegovim grudima našao veliki broj medalja sa državnih, europskih i svjetskih prvenstava. Iste je osvajao u mlađim kategorijama, a ove godine je i postao viceprvak Europe u seniorskoj konkurenciji.

Iako još uvijek tinejdžer, Nedžad je osvojenim srebrom ostvario najveci uspjeh BiH u ovom sportu. Po riječima njegovog oca i trenera Harisa Husića, plan je bio da se ostvari plasman na OI u Parizu 2024. godine. Ali Nedžad je imao drugačiji plan. Sebi je zacrtao prije tri godine da dođe u Tokio. Bio je toliko siguran u sebe da je počeo gledati filmove na japanskom jeziku u želji da nauči koju riječ zemlje domaćina. I naučio je. A mi se svi nadamo da će se u Japanu progovoriti i naš jezik kada Nedžad osvoji prvu medalju za BiH na OI. Sanja Nedžad, a sanjamo i mi. Na kraju nam je ovaj maturanti gimnazije rekao kako mu je to najveći san.

Promo

Top Komentari

rabodimis
Sve ih iskarataj, da se pitaju sta bi i odakle ovaj... XD
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi