Bosna i Hercegovina ima prvakinju Evrope u karateu!

Sipović osvojila zlato

Bosna i Hercegovina ima prvakinju Evrope u karateu!

E. Ganibegović

U kiparskoj Larnaki održano je pedeseto Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21 kategoriju, a u Bosni i Hercegovini itekako ima razloga za slavlje.

Mlada Nejra Sipović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma.

Ona je u finalu rezultatom 6:3 bila bolja od Osadchuk Natali iz Ukrajine, nakon što je prethodno izbacila protivnice iz Azerbejdžana, Grčke, Španije i Njemačke.

Uspjeh Nejre nije "incident" nego je plod vrijednog i napornog rada, te je samo dokaz da se nalazi u vrhu evropskog i svjetskog karatea. Član je Karate kluba Ippon iz Sarajeva.

Nekoliko drugih bh. predstavnika također je ostvarilo zavidne rezultate. Ali Arnautović je osvojio srebro u kategoriji kadeta do 57 kilograma, a viceprvak Evrope postao je i Anes Bostandžić (U21+84 kategorija).

Nakon 3 dana europskog prvenstva karatea u Larnaci,Cipar nasi BiH natjecatelji su pokazali zavidan nivo...

Posted by Karate Klub Kumite Jajce on Sunday, February 5, 2023

Jedina bronza otišla je u ruke Marine Kurteš u kategoriji U21-61kg.

Top Komentari

nakopitam
Bravo djevojcice!!!!!
8 0
user1666374721
Cudno da nisu dali pobjedu toj ukrajinski iz solidarnosti, bravo za nasu zlatnu djevojčicu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi