Ovakav nokaut se ne pamti: Nesretni borac dugo se nije mogao probuditi od ovog udarca

Nevjerovatno

Ovakav nokaut se ne pamti: Nesretni borac dugo se nije mogao probuditi od ovog udarca

M. Šljivak
Teme:

Spektakularan nokaut viđen je proteklog vikenda na Arena Global 21 eventu u Rio de Janeiru.

Yuri Neles izveo je brutalan nokaut u meču s Maiconom Almeidom. Protivnika je uspavao high kickom i napravio je jedan od najboljih nokauta godine.

Borba je trajala svega 20 sekundi. Neles je imao prednost u visini, bio je favorit i pred borbu, ali niko nije očekivao tako ekspresnu završnicu.

Neles je ofanzivno ušao u borbu. Krenuo je naprijed, a zatim je uslijedio udarac koji bi Almeidi mogao promijeniti karijeru.

High kick kojeg je poslao Neles prema protivniku sjeo je perfektno na glavu. Almeida je istog trena zaspao i meč je završen za 20 sekundi.

Nesretnog Maicona Almediu budili su nekoliko minuta. Bilo je dosta opreza jer je pretrpio žestok nokaut, no nakon svega se osjeća sasvim dobro.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Barrelelapierna/status/1579226858742480896[/twitter]

Ljekarski pregledi su pokazali da nema trajnih oštećenja, no sasvim sigurno mu neće biti dozvoljeno da se bori određeni vremenski period.

Yuriju Nelesu ovo je bio deveti profesionalni meč u karijeri. Ovaj 30-godišnjak sada je na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza.

Treba svakako istaći da mu je ovo četvrti uzastopni trijumf i sjajni nastupi bi mu mogli uskoro osigurati ulazak u neku elitnu MMA organizaciju.

Maicon Almeida ne može se pohvaliti nekim fenomenalnim rekordom u profesionalnoj karijeri. Ovo mu je bio sedmi poraz u 10. meču.

Oglasi

Najnovije vijesti