Nema više izbjegavanja: Golovkin čeka Alvareza

Borba za WBC naslov

Nema više izbjegavanja: Golovkin čeka Alvareza

Midhat Šljivak

Predsjednik WBC organizacije Mauricio Sulaiman produžio je pregovore o borbi između Saula "Canela" Alvareza i Gennady Golovkina.

Meksikanac Alvarez je nedavno osvojio naslov WBC prvaka u srednjoj kategoriji pobjedom nad Miguelom Cottom, te sada svi očekuju duel protiv neporaženog Golovkina..

Prva runda pregovora je obavljena. Na njoj nije ništa dogovoreno, ali je Sulaiman produžio razgovore do ponedjeljka, kako bi došlo do eventualnog dogovora.

Golovkin ima pravo da izazove Canela prije svih ostalih. On je već jednom odustao od meča, kako bi Alvarez imao priliku da se bori protiv Cotta za naslov, te sada s punim pravom zahtijeva meč.

S druge strane, meksički bokser ima namjeru da se ponovo bori protiv Cotta, kojem je obećao revanš, ali čini se kako će jednostavno morati u ring s Golovkinom.

Kazahstanski bokser je za sada impresivan. U 34 odrađena meča je bez poraza, a 31 pobjedu je ostvario nokautom.

Canelo je s druge strane kao pobjednik izašao iz 46 mečeva, ima po jedan neriješen i poraz, uz 32 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.