Neporaženi šampion se oprostio od boksa

Oproštaj Warda

Neporaženi šampion se oprostio od boksa

M. Šljivak

Prvak svijeta u poluteškoj kategoriji, Amerikanac Andre Ward (33), odlučio se povući iz boksa.

Sjajni 33-godišnji borac, koji u karijeru ima savršen omjer od 32-0, povukao se iz profesionalnog boksa, a kao odluku je obrazložio da više nije onaj pravi.

"Ne mogu pružiti porodici, timu i navijačima sve što znam. Zbog toga sam odlučio da se više ne borim. Boks - volim te", napisao je Ward u oproštaju.

Amerikanac se oprašta kao trostruki šampion poluteške kategorije. Držao je pojaseve po WBA, IBF i WBO verziji, koji će nakon njegovog penzionisanja biti upražnjeni,

Posljednju borbu Ward je imao u junu ove godine kada je tehničkim nokautom po drugi put u karijeri savladao Sergeja Kovaleva.

Tokom karijere osvajao je i pojaseve u supersrednjoj kategoriji, koji je napustio 2016. godine, te je zatim pokorio i polutešku kategoriju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi