Neuspješan povratak Rickyja Hattona

Godine i pauza su učinile svoje

Neuspješan povratak Rickyja Hattona

M. Maksimović

Navijači su sa nestrpljenjem čekali njegov povratak, ulaznice su kupovali i prije nego se znalo ime protivnika, nakon tri i pol godine u ring se vratio Ricky Hatton.Ipak na kraju neuspješno jer je poražen od Ukrajinca Vyacheslava Senchenka prekidom u devetoj rundi. 

Hatton nije želio protivnika sa kojim bi u svom povratničkom meču završio posao u jednoj ili dvije runde, izabrao je nezgodnog Ukrajinca i na kraju je poražen.Ukrajinac je do subote imao omjer 32-1, jedini poraz je doživio u meču sa Paulom Malignaggijem.svoju priliku je osjetio sredinom borbe, tamo negdje od pete runde.Tada je prvi put ljevicom pogodio Hattona, a onda je krenuo naprijed.

 

U devetoj rundi je pogodio par puta u tijelo Hattona, jedan kroše je bio prejak, Ricky nije izdržao, borba je završena. Ukrajinac je upisao svoju najveću pobjedu u karijeri, Hatton je čini se rekao svoju posljednju

 

''Moramo sam ponovo ući u ring, radi sebe. Želio sam da vidim jesam li onaj pravi, imam li ono nešto 

što je potrebno da budem najboljim, očito nemam. Borac zna kada je stigao do kraja, probao sam, ispalio sam posljednji metak.Dobio sam odgovore na neka pitanja, dobio sam priliku i morama priznati da sam gotov'' rekao je nakon meča Hatton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.