Nick Diaz pozitivan na marihuanu

Nick Diaz pozitivan na marihuanu

UFC borac, Nick Diaz, pao je na testu droge uoči meča protiv Carlosa Condita, a u njegovom tijelu pronađen je THC što znači da je konzumirao marihuanu.

Posljednjih dana se mnogo špekulisalo o Diazovom 'nestašluku', a danas je stigla i potvrda. Službenu vijest objavio je direktor Atletske Komisije Nevade, Keith Kizeh, koji poslao e-mail svim MMA medijima. Diaz će se sigurno suočiti sa nizom disciplinskih mjera i postupaka.

Američkom borcu ovo nije prvi put da pada na testu za droge, jer je i uoči meča protiv Takanorija Gomija na Prideru 33 u njegovom tijelu pronađen THC. Tada je Diazu oduzeta pobjeda, a uz to je i suspendovan, te je i sam priznao da konzumira marihuanu. 

"Ne osjeća se ugodno uz druge ljude i ima vrlo težak oblik socijalne anksioznosti. Sigurno je da će mu u budućnosti biti potrebna stručna pomoć, a to je razlog zašto se liječi marihuanom", rekao je Diazov trener, Cesar Gracie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.