Nije mogao više: Bokser sa pokidanom Ahilovom petom pao tek u 12. rundi

Gamboa pravi junak

Nije mogao više: Bokser sa pokidanom Ahilovom petom pao tek u 12. rundi

Midhat Šljivak

Gervonta Davis došao je do 23. pobjede u profesionalnoj karijeri.

Sjajni Amerikanac je u 12. rundi nokautirao Kubanca Yuriorkisa Gambou i osvojio je WBA naslov prvaka lake kategorije.

Međitum, pravi junak je zapravo Gamboa. On je gotovo kompletan meč odradio sa pokidanom Ahilovom petom, što je svakako nevjerovatno dostignuće.

Ovakva povreda mnoge karijere završava. Iskusni 38-godišnji Kubanac jednostavno nije želio da odustane od borbe, iako je Davis dominirao.

Ipak, u 12. rundi više nije mogao. Sudija je zaustavio meč i proglašena je pobjeda Davisa.

"Pokidao sam Ahilovu tetivu u drugoj rundi, ali ja sam ratnik i nastavljam dalje. Nisam mogao stati na nogu, ali nije bilo govora o odustajanju", rekao je Gamboa.

Sa druge strane Davis je još jednom pokazao da je jedan od najboljih boksera u manjim kategorijama, a u narednoj godini je najavio put ka novim pojasevimabok

View this post on Instagram

@gervontaa remains undefeated, #AndTheNew WBA lightweight champion of the world via TKO! #DavisGamboa

A post shared by SHOWTIME Boxing (@showtimeboxing) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije