Nokauti na sve strane: Meč koji smo čekali godinama
Foto: EPA

Odavno nismo gledali bolju borbu

Nokauti na sve strane: Meč koji smo čekali godinama

E. Čaušević

Ljubitelji boksa sinoć su mogli uživati u spektakularnoj borbi za prvaka teške kategorije između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička.

Nakon dugo vremena svi oni koji vole boks konačno su došli na svoje jer su pred 90.000 gledatelja na Wembleyju ova dva izvrsna boksera priredila pravi spektakl. Od prve runde mogli smo gledati sjajan boks gdje je incijativu imao 27-godišnji Joshua.

No, prve "varnice" desile su se u petoj rundi kada je britanski borac sjajnim udarcima na pod bacio Klička. I sam Joshua je pomislio da je to kraj borbe, ali se prevario jer se legendarni ukrajinski bokser vratio brže nego što je mogao sanjati.

Kličko je u šestu rundu ušao kao preporođen kada su svi očekivali da će Britanaca borbu privesti kraju. Ukrajinac je uspio u nekoliko navrata oboriti Britanca na pod i dići publiku na noge. Joshua je bio vidno uzdrman i čekao je kraj runde kako bi uspio da dođe sebi. Klično nije želio rizikovati u finišu runde i možda je to bila njegova greška.

U nastavku meča gledali smo nešto "mirniju" borbu koja je bila dosta izjednačena, ali ispostavilo se da je to samo zatišje pred buru. U 11. rundi Joshua je svom snagom krenuo na Klička i uspio ga je nokautirati u nekoliko navrata nakon čega je sudija prekinuo borbu. Kapa dole za obojicu!


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi