Nova britanska mašina prijeti: Neka me se čuvaju Joshua i Fury

Daniel Dubois kreće po naslove

Nova britanska mašina prijeti: Neka me se čuvaju Joshua i Fury

M. Šljivak

Britanski bokseri apsolutno su dominantni u svijetu boksa u proteklim godinama.

Apsolutno svi znaju za Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja, Dillian Whyte će uskoro također imati svoju borbu za titulu, a postoji još jedna zvijezda u najavi.

Daniel Dubois spreman je da osvoji svijet, a ovaj 21-godišnji bokser već uvelik prijeti Anthonyju Joshu i Tysonu Furyju.

"Imam još mnogo da učim, ali na kraju 2020. godine želim biti svjetski šampion. Za ovo sam rođen, znam se nositi sa priitiskom. Da sam na mjestu Joshue i Furyja, osvrtao bih se iza sebe u narednih 18 mjeseci", rekao je Dubois.

View this post on Instagram

‪Jab is the 🔑 ‬ #DDD #Boxing #Heavyweight

A post shared by Daniel Dubois (@dynamite_daniel_dubois) on

Dynamite za sada izgleda sjajno u ringu. Ostvario je 12 pobjeda u isto toliko nastupa, a čak 11 borbi je dobio nokautom.

Jedini koji je izdržao 12 rundi na nogama je iskusni lisac Kevin Johnson, kojeg je itekao teško rušiti.

Dubois i visinom može parirati Joshui, Wilderu, Furyju i sa 196 centimetara je jedan od viših teškaša.

Top Komentari

Sax
Zato sto ce dzosua vratit pojase
0 0
RNK
Sto Dzosui prijeti?, treba da prijeti Meksikancu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi