Nova ukrajinska zvijezda stigla do pojasa svjetskog prvaka

Oleksandr Usyk novi WBO prvak

Nova ukrajinska zvijezda stigla do pojasa svjetskog prvaka

M. Šljivak

Ukrajinac Oleksandr Usyk novi je prvak cruiser kategorije po WBO verziji. On je večeras u poljskom Gdanjsku savladao Krzystofa Glowackog jednoglasnom odlukom sudija 119:109, 117:111, 117:111.

Izuzetno dobar meč su pružila ova dvojica boraca i gledali smo zaista 12 odličnih rundi.

Ukrajinac je nešto bolje ušao u meč. Dominirao je u prve tri runde, konstantno pogađajući prvaka, koji se probudio nakon treće runde, pa je krenuo žestoko na Usyka i četvrtoj i petoj rundi.

Nijedan borac nije popuštao. Konstantno su pogađali jedan drugog serijama udaraca, no bilo je vidljivo kako Glowackom izuzetno brzi Usyk predstavlja veliki problem.

Izgledao je Usyk bolje u ringu. Nanosio je mnogo više štete od prvaka, koji je sve pokušavao riješiti jednim udarcem.

To mu je uspjelo u 12. rundi kada je poslao protivnika na pod, ali udarac nije bio dovoljno jak da završi meč.

Do kraja su obojica boraca razmijenila još nekoliko odličnih udaraca i sve je palo na odluku sudija van ringa.

Na kraju su sudije jednoglasno pobjedu dodijelile Ukrajincu, koji je tako stigao do naslova prvaka po WBO verziji.

Ovo je Glowackom prvi poraz u karijeri u 27 borbi, dok je Usyk stigao do 10. pobjede i nova je zvijezda u bokserskom svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi