Nova zlatna medalja za Larisu Cerić

Na 2. Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Nova zlatna medalja za Larisu Cerić

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić okitila se zlatnom medaljom 2. Evropskom univerzitetskom prvenstvu u džudou, koje je održano u portugalskoj Koimbri u organizaciji organizaciji EUSE (Evropske univerzitetske sportke asocijacije).

Larisa Cerić, aktuelna evropska prvakinja u konkurenciji seniorki do 23 godine titulu univerzitetske prvakinje Evrope nositi će do sljedećeg prvenstva koje će se  2015. godine održati u Parizu.

Cerićeva je u kategoriji više od 78 kg potvrdila svoje mjesto u Evropi. Na prvenstu na kojem je nastupilo preko 50 univerziteta iz 15 zemalja naša najbolja džudistkinja predstavaljala je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.