Novac čini čuda: Floyd i Manny ponovo u ringu?

Veliki novac za novi meč

Novac čini čuda: Floyd i Manny ponovo u ringu?

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao mogli bi se ponovo naći u ringu.

Prema nezvaničnim informacijama iz SAD-a, Floyd i Manny bi se u aprilu ponovo mogli naći u ringu, a grad domaćin borbe trebao bi biti Dubai.

Arapski novac je ono što bi trebalo privući oba borca. Ukupno bi borba trebala da donese 300 miliona dolara, od čega bi Money Mayweather inkasirao čak 200 miliona dolara.

Mayweather se već nekoliko dana nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sumnja se da je on već počeo pregovore za borbu, a interesantno je i da je Pacman odložio odluku o novom rivalu, koju je trebao donijeti proteklih dana.

Meč u Dubaiju bi se trebao održati 9. aprila 2016. godine, a o svemu bi se trebalo više znati u narednim danima.

U prvom meču u maju ove godine Mayweather je pobijedio jednoglasnom odlukom sudija, a nakon što je savladao i Andrea Berta u septembru, najavio je odlazak u penziju.

Ipak, zov novca je ipak jači, pa bismo Moneya ponovo mogli gledati u ringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.