Novi meč za Stojnića: Nastupa u Južnoj Koreji

Treća borba ove godine

Novi meč za Stojnića: Nastupa u Južnoj Koreji

Dž. Mrakić

Najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić 9. oktobra u Seoulu tražit će svoju treću pobjedu u 2015. godini.

Zadnji protivnik našem borcu bio je Mighty Mo (6-5-0), kojeg je naš porazio jednoglasnom odlukom na HIT Fighting Championshipu 27. juna u Švicarskoj, a samo dvije sedmice prije toga na drugom Bosnian Fight Championshipu slavio je tehničkim nokautom protiv bivšeg UFC prvaka, Ricca Rodrigueza (53-23-0). 

Protivnik našem Stojniću (12-3-0) u Južnoj Koreji bit će „novak“ u MMA sportu, Hyun-Man Myung, K-1 veteran koji ima skoro 30 borbi u stand-up disciplinama. Do sada je u dvije borbe ostvario jednu pobjedu i jedan poraz.

S druge strane, naš borac ima niz od sedam uzastopnih pobjeda, a zadnji put izgubio je meč u UFC-u protiv Stefana Struvea (26-7-0) prije šest godina.

Dvojac će snage odmjeriti na Road Fighting Championship 026 priredbi u Jangchung Gymnasiumu, a glavna borba večeri bit će borba za titulu u muha kategoriji  između Jo Nam-Jina i Song Min-Jonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.