Novi okršaj Frocha i Kesslera

Prilika za revanš Carla Frocha

Novi okršaj Frocha i Kesslera

M. Maksimović

Iako nema reklamu niti najavu kao mečevi braće Klitschko, sutrađnji duel Carla Frocha i Mikkela Kesslera će sigurno to zaslužuje. Radi se meču super-srednje kategorije koji će biti održan u O2 Areni u Londonu. 

Ovaj meč je svojevrsna prilika za revanš ''Kobri'' iz Nottinghama koji se teško pomorio sa pobjedom Mikkela Kesslera prije četiri godine u Danskoj. Nakon tog poraza Froch je odradio pet mečeva, poražen je od Andre Warda i trenutačno je 30 pobjeda i dva poraza. Kessler ili kako ga zovu ''Viking Warrior'', također ima dva poraza, jedan je od Warda a drugi od legendarnog Joea Calzaghea. 

U sutrašnjem okršaju, pobjednik će dobiti puno, osim dva pojasa po IBF i WBA verziji, dok će poraženi s obzirom na godine jednog i drugog teško moći dobiti neku novu priliku u meču za naslov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti