Novi Taekwondo klub u Sarajevu

Novi Taekwondo klub u Sarajevu

O. Lekić

Da je ekspanzija Taekwondo borilackog sporta u BiH ocigledna govori nam u prilog osnivanje jos jednog WTF Taekwondo kluba - Taekwondo akademije Sarajevo.

"Uzimajući u obzir da je Taekwondo postao najmasovniji borilački sport sa oko 110 miliona vjezbača širom svijeta, te zbog toga što pripada porodici olimpijskih sportova, razvoj i prosperitet ovog sporta i u nasoj drzavi je nesumnjiv", kazao je Predsjednik kluba i glavni trener Haris Bulutović, dugogodišnji sportista, nosilac majstorskog zvanja u Taekwondou i osvajač bronzane medalje u teškoj kategoriji sa prethodno održanog državnog prvenstva.

"Jedan od glavnih ciljeva kluba jeste sklanjanje djece sa ulice i usmjeravanje ka pozitivnim životnim vrijednostima" - dodao je Haris Bulutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.