Novih 47 taekwondo majstora

Održano 7 polaganje za crne pojaseve na nivou TSBiH

Novih 47 taekwondo majstora

M. Skaka

U subotu 16. januara, pred oko nekoliko stotina gledalaca u Gradskoj Sportskoj Dvorani u Tomislavgradu, održano je polaganje za crne pojaseve, za klubove sa područja cijele države.

Domaćini samog polaganja bili su odgovorne osobe taekwondo kluba Koryo, a isto je održano pod pokroviteljstvom taekwondo Saveza BiH. Počevši u 10:00 časova 68 kandidata iz 20 klubova iz Livna, Tomislavgrada, Prijedora, Posušja, Dervente, Srebrenice, Ugljevika, Bijeljine, Kreševa, Usore, Orašja, Kaknja, Bugojna, Mostara, Zenice, Tuzle i Sarajeva su polagali za zvanja crni pojas 1., 2., i 3. DAN pred ispitivačem g. Anđelkom Vučenikom majstorom taekwondoa 7. DAN koji dolazi iz Zagreba gdje je također licencirani ispitivač za crne pojaseve.

Kandidati su svoje znanje pokazali izvodeći školsku tehniku u kretanju, atraktivne udarce nogom u skoku, po ćemu je taekwondo jedinstven, izvodeći zadane forme, samoodbrane, borbu i lomljenjem dasaka. Sve u svemu gledaoci su imali jedan uzbudljiv prizor pred sobom. Naravno bilo je i onih kojima ovo i nije bila omiljena večer, a razlog je što nisu položili ispite. Nažalost njih dvadeset i jedno, nije zadovoljilo svojim znanjem tako da su se kućama vratili bez crnog pojasa.

„Ovo polaganje za crne pojaseve je u svakom slučaju još jedan pomak za taekwondo u Bosni i Hercegovini. Polako ali sigurno ovaj olimpijski sport na našim prostorima napreduje i širi se. U organizacionom smislu taekwondo savez BiH čini sve da se taekwondo unaprijedi i da se postignu što bolji rezultati na evropskim i svjetskim takmičenjima. Ovo polaganje za crne pojaseve je još jedan dokaz za to“, kaže g. Belmir Berberović, generalni sekretar taekwondo Saveza BiH.

Kandidati koji su položili za zvanje 1. POOM (crni pojas za mlađe od 15 godina):
Ivana Džeko, Ivana Grgić, Ljubica Boškić, Vinka Jurčević i Anel Ambrešković,.

Kandidati koji su položili za zvanje crni pojas 1. DAN:
Abaz Kadrić, Ejub Kadrić, Ana Brčić, Marija Janković, Asim Mujić, Semir Imamović, Ohran Asmir, Ana Krajina, Adis Ždralović, Ivona Malbašić, Delila Crnica, Ahmed crnica, Matija Čurković, Elvin Skopljak, Ismir Horić, Dino Gledo, Nejra Mesimović, Alem Bahić, Hajrudin Hidović, Džejlan Grbić, Irfan Mahmutović, Eldin Huskić, Jelena Mikić, Vladimir Durašković, Haris Bulutović, Adnan Nalbantić i Isam Džanović.

Kandidati koji su položili za zvanje 2. POOM (crni pojas za mlađe od 15 godina):
Anel Džakmić.

Kandidati koji su položili za zvanje crni pojas 2. DAN:
Ivan Duspara, Nina Deretić, Ivica Vukadin, Zlatan Despot, Zlatan Husukić, Hrvoje Jurič, Hamza Malbašić, Icheme Rais, Ramo Kovač i Toni Gašić.

Kandidati koji su položili za zvanje crni pojas 3. DAN:
Said Begić, Edin Kajević, Kenan Bijedić, Semir Pilav i Selma Dilek

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.