Novom Gradu i borbenost i bodovi

Počelo prvenstvo BiH u boksu

Novom Gradu i borbenost i bodovi

U subotu 12.11.2011 g. sa početkom u 18:00 sati u multimedijalnoj sali Univerziteta u Tuzli održano je 1.kolo lige za pionire i Prve lige za seniore, a sve u sklopu Memorijalnog turnira "Aca Stanković". Učestvovali su bokseri svih klubova BiH.rn

BK Novi Grad Sarajevo je nastupio sa četiri boksera. Sa dva borca u pionirskoj konkurenciji i dva u seniorskoj . 

Ako se uzme u obzir da je ovaj klub prvi put nastupio i u senirskoj ligi svi u klubu su prezadovoljni što su zabilježene pobjede oba boksera, Cufaja Davida (do 57kg.) i Šikalo Smaila  (do 75kg).

Šikalo Smail je u borbi protiv mnogo starijeg i iskusnijeg Slaviše Simeunovića (BK Radnik-Bijeljina), pružio fantastičan nastup i sa svojom hrabrošću i mudrošću na kraju uspio zabilježiti pobjedu. Koliko je borba bila kvalitetna pokazuje da su proglašeni i za najborbeniji par.

Tako je BK Novi Grad Sarajevo ušao na velika vrata u senorskom takmičenju zabilježivši perfektan skor.

Hasanbegović Aid (pionirski prvak BiH, do 54 kg) i Šaljić Zenan (trostruki pionirski prvak BiH, do 45 kg) također su svojim pobjedama osvojili ukupno četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.