Odgođena borba Holyfield - Botha
Holyfield traži protivnika zbog dugova

Ništa od okršaja veterana u Ugandi

Odgođena borba Holyfield - Botha

M. Maksimović

Iako je najavljivana kao ''The Rumble in the Jungle II'', svi su znali da borba između Evandera Holyfielda i Francoisa Bothe predstavlja vrlo lošu kopiju spektakla iz 1974.godine i okršaja
Muhammeda Alija i Georga Foremana koja je održana u Kinshasi.

Botha i Holyfield su trebali boksovati prvo 16.januara u Ugandi, pa je borba pomjerena za 20.februara, nakon čega je zvanično potvrđeno da od okršaja ove dvojice veterana na tlu Afrike nema ništa. Pomenuti bokseri su se trebali boriti za naslov prvaka u teškoj kategoriji, verzija WBF,
ali zbog finansijskih problema ova borba se neće održati u Ugandi.
Jednostavno organizatori nisu uspjeli obezbjediti dovoljno novca koji se isplačuje bokseri unaprijed, a pitanje je kako su i mogli kada se radi o bokserima koji su danas sve, samo ne atraktivni za publiku. Zajedno imaju 88 godina, Holyfield je zadnju ozbiljnu pobjedu ostvario 2002.godine pobjedivši Hasima Rahmana, dok je Botha van profi boksa bio punih pet godina od 2002.do 2007.godine kada se bavio kick boksom i i ostalim borilačkim sportovima.
Prema najavama iz tabora Evandera Holyfielda, ova borba bi se trebala održati 6.marta, ali u Las Vegasu, nakon čega bi Holyfield trebao ukrstiti rukavice sa Derricom Rossyjem 24.aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti