Odlazak reprezentacije na SP pod upitnikom
Amir Katana

Iz Taekwondo Saveza BiH

Odlazak reprezentacije na SP pod upitnikom

M. Skaka

Iako je reprezentacija Bosne i Hercegovine, vec u završnoj fazi priprema nakon kontinuiranih  nastupa i okupljanja takmičara tokom cijele godine, sam odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kopenhagen koje se održava od 12. do 19. oktobra je još uvijek pod znakom pitanja.

Prema informacijama iz Taekwondo Saveza BiH, najveći uzrok tome jeste problem sa finansiranjem odlaska. Mada postoji odluka o sufinansiranju aktivnosti Saveza od strane Federalnog ministarstva sporta, te obećanje Olimpijskog komiteta čiji su predstavnici učinili sve da odlazak reprezentacije ne dođe u pitanje, Taekwondo Savez još uvijek nema sredstva kojima bi finansirao odlazak takmičara.

Seniorska reprezentacija BiH:
Nikola Oroz -58 kg
Amir Katana -80 kg   
Mufid Isaković -87 kg
Josipa Lozančić -57 kg
Emina Ortaš -67 kg
Elzana Karahodžić –72 kg
Selektor: Boris Budor
Kako vrijeme prolazi sve su manje šanse za odlazak, a krajnji rok za implementaciju i finansiranje aktivnosti vezanih za odlazak sve bliži. Trenutno se šest predstavnika bh. tima nalazi na završnim pripremama na Kupresu, a krajnji rok za izmirivanje obaveza prema BH Airlinesu istiće 7. oktobra.

Za nadati se da će se ovi problemi prebroditi tokom ovog vikenda i da trud koji su bh. Takmičari uložili tokom ove godine neće ostati uzaludan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.