Odlazak taekwondoista na EP pod upitnikom
Hoće li BiH ostati bez predstavnika na EP zbog nemara nadležnih institucija?

Nema novaca

Odlazak taekwondoista na EP pod upitnikom

M. Skaka

Seniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine je uspješno završila pripreme za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo u St. Petersburgu od 09. do 16. maja ove godine.

Pripreme traju od početka januara, međutim, sav uloženi trud dolazi u pitanje kao i sav novac koji su sami takmičari odvojili prilikom dosadašnji priprema, pošto su oni lično finansirali ove neophodne aktivnosti.

Naime, Taekwondo savez je u teškoj finansijskoj situaciji i ne može obezbjediti sva sredstva koja su dovoljna za odlazak na ovako veliko i bitno takmičenje za našu državu. Ukoliko se do 05. maja ne izvrši uplata svih neophodnih troškova, Savez će morati da traži povrat novca za karte koji je ionako pozajmio da bi na vrijeme izvršio uplatu i rezervaciju. Za smještaj, kotizaciju i ostale popratne troškove potrebno je još oko 30.000 KM.

Taekwondo savez se na vrijeme obratio Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu za kulturu, sport i nauku FBiH, Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport RS i drugim državnim institucijama, ali do sada nijedna od njih nije izvršila uplatu neophodnih novčanih sredstava. Tako da sav do sada uloženi  trud mogao bi biti uzaludan ako do određenog roka ne bude uplaćen iznos koji je potreban za predviđene troškove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.