Održan karate turnir "Sarajevo Open 2009"

Turnir sjećanja na karatistu Salku Ćurića

Održan karate turnir "Sarajevo Open 2009"

M. Skaka

Međunarodni karate turnir "Sarajevo Open 2009" – 10. Memorijal Salko Ćurić održao se u nedjelju 24. maja u Sarajevu u KSC Skenderiji. Memorijal se održao u znak sjećanja na pionira karate sporta u Bosni i Hercegovini, prvog trenera, takmičara i reprezentativca Salku Ćurića, koji je početkom agresije dao život u odbrani grada i države.

U dugogodišnjoj sportskoj karijeri Ćurić je bio višestruki prvak bivše SFRJ, a kao standardni reprezentativac učestvovao je na šest evropskih i dva svjetska prvenstva.

Na turniru su pored takmičara iz Bosne i Hercegovine bili i takmičari iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Turniru su se rado odazvali prijatelji i sportisti koji su poznavali ovog velikog sportistu i čovjeka. 
 
Održano je takmičenje za najmlađe od 10-14 godina u katama, a zatim  takmičenje seniora u borbama i seniorki u katama.

Rezultati pobjednika  karate turnira “Sarajevo Open 2009” – 10. Memorijal Salko Ćurić:

SENIORI - BORBE
1.    Alem Kupusović (KK “Bosna”, Sarajevo)
2.    Admir Zukan (KK “Bosna”, Sarajevo)
3.    Damir Bander (KK “Bosna”, Sarajevo)


SENIORKE - KATE
1.    Marija Gudeska (KK “Metalurg”, Skoplje, Makedonija)
2.    Tamara Ribarska (KK “Olimpija”, Ljubljana, Slovenija)
3.    Ružica Maksimović (KK “Potoci”, Pljevlja, Crna Gora)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.