Održan međunarodni taekwondo turnir

U Mostaru

Održan međunarodni taekwondo turnir

U organizaciji taekwondo kluba Cro Star jučer je u Mostaru održan 2. Mostar Open, veliki međunarodni taekwondo turnir na kojem je sudjelovalo 490 boraca iz 38 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, priopćeno je iz navedenog kluba.

Turnir se održao na pet borilišta, a borci su koristili dvije vrste elektronske opreme LaJust i Adidas. Sudili su suci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Turnir je otvorio predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, a nakon otvaranja uslijedile su dvije zanimljive i atraktivne demonstracije članova mostarskog Cro Stara.

Prošle godine je nastupilo 340 sportista iz 32 kluba, pa je ovaj porast klubova i broja sportista pokazatelj kvalitete i konstantnih rezultata mostarskog taekwondo kluba Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić.

Iz Cro Stara se zahvaljuju svim klubovima na ovako velikom odazivu, Sportskom Savezu grada Mostara na ukazanoj potpori, svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovako velike sportske manifestije.

Sveukupni ekipni plasman turnira: 1. Cro Star Mostar, 2. Bosna Visoko i 3. Derventa, navodi se u priopćenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.