Oktobar donosi novi spektakl: Velasquez protiv Dos Santosa

Velasquez brani titulu protiv Dos Santosa

Oktobar donosi novi spektakl: Velasquez protiv Dos Santosa

M. Šljivak

UFC šampion u teškoj kategoriji, Cain Velasquez, braniće titulu protiv Juniora dos Santosa 19. oktobra potvrdili su iz ove organizacije.

Prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio je ovu vijest za ESPN, te je istakao kako će 19. oktobra duel Velasqueza i dos Santosa biti održan u Houstonu.

Trenutni skor između ove dvojice boraca je 1:1. Dos santos je u novembru 2011. godine savladao Velasqueza, da bi mu ovaj u decembru prošle godine uzvratio na brutalan način, prebijanjem u pet rundi.

Dos Santos je novu priliku za borbu dobio zahvaljujući pobjedi nad Markom Huntom, dok je na istoj priredbi Velasquez odbranio titulu protiv Antonija "Bigfoot" Silve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.