Olympic Open 18. juna na Ilidži

Takwondo turnir

Olympic Open 18. juna na Ilidži

Šesti međunarodni turnir u taekwondou  "Olympic Open", u organizaciji TDK "Zlatni ljiljani" iz Sarajeva, bit će održan 18. juna u dvorani KSC Ilidža. 

Prema najavama organizatora, to će biti jedno od najvećih međunarodnih takmičenja ove godine u BiH u ovom atraktivnom olimpijskom sportu.

Direktor turnira i selektor kadetske reprezentacije BiH Ahmet Dilek je istakao, da će na takmičenju sudjelovati više od 500 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, seniori, juniori i kadeti, iz 50 klubova iz 12 zemalja.

"Nadamo se da će ovo takmičenje postati jedno od najvećih i najkvalitetnijih okupljanja mladih i talentovanih sportista iz cijelog svijeta. Posebno je važno napomenuti dolazak turske i iranske reprezentacije, uz Koreju vodećih zemalja na svjetskoj sceni u ovom sportu, koje će u svojim redovima imati nekoliko osvajača evropskih, azijskih i svjetskih medalja", kazao je Dilek.

Takmičenje počinje u subotu u 9.00 sati kada su na progamu eliminacijske borbe. Svečano otvaranje će se održati u 16.30, nakon čega će uslijediti polufinalne i finalne borbe, te dodjela medalja i priznanja najuspješnijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.