Oproštaj velikog Fedora Emelianenka
Fedor sa Putinom nakon meča

Odlazak legende slobodne borbe

Oproštaj velikog Fedora Emelianenka

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boraca svih vremena, Rus Fedor Emelianenko, objavio je kraj karijere.

Ova 36-godišnja legenda slobodne borbe konačno zbogom je rekao nakon ubjedljive pobjede nad Brazilcem Pedrom Rizzom u St. Petersbourgu, a Fedor je brobu dobio nakon devedeset sekundi borbe.

Nakon meča, rastužio je navijače objavom povlačenja.

"Vrijeme je da prekinem. Želim biti uz svoju porodicu. Moje kćerke odrastaju bez mene i mislim da je vrijeme da se povuče," rekao je legendarni Fedor.

Legenda borilačkog sporta je u karijeri imao ukupno 39 borbi. U 34 je upisao pobjede, četiti je izgubio, dok je jedna borba bila "no contest."

Fedoru je podršku iz publike davao i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je bio u društvu njegovog mlađeg brata Alxandera.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.