Oprostio se Dževad Poturak

Oprostio se Dževad Poturak

Edmir Škorić

Bh. borac Dževad Poturak okonačo je večeras svoju sportsku karijeru. 

Poturak se oprostio pred brojnom publikom u dvorani KSC Ilidža na turniru pod nazivom No Limit. Poturak je u svojoj karijeri ostvarivao zapažene rezultate.

Borio se sa brojnim najboljim borcima. Večeras je ukrstio rukavice sa Belgijancem Mamadouom Keteom iako ima srčane probleme. Pred kraj dvoboja sa Keteom otišao je u svoj ugao ringa, skinuta mu je rukavicai zvanično se oprostio od karijere.

Ovacijama ga je pozdravila publika. 

"Mala smo zemlja, ali i veoma jaka. Dokazao sam da BiH ima veoma dobre borce, sjajne  ratnike... Ljudi,hvala vam svima. Htio sam da se borim do kraja protiv Kete, ali sam u jednom trenutku odlučio i rekao – dosta je. Ovim sportom sam se bavio jer  ga volim, a ne zbog novca. U narednom periodu, veoma brzo, moram se podvrgnuti operaciji srca. Još jednom vam svima hvala", kazao je Poturak, koji se i oprostio uz suze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti