Ortiz brutalno nokautirao rivala i u ringu dogovorio veliki meč

Wilder ponovo protiv Ortiza

Ortiz brutalno nokautirao rivala i u ringu dogovorio veliki meč

M. Šljivak

Kubanac Luis Ortiz (38) brutalno je sinoć na Floridi nokautirao Daniela Martza u drugoj rundi.

King Kong je jedan od najboljih teškaša svijeta. U karijeri je još uvijek bez poraza, a sinoć je već u nekoliko minuta deklasirao nedoraslog rivala.

Martz je izdržao do druge runde kada ga je Ortiz žestoko nokautirao i došao je do 28 pobjede u karijeri.

Nakon meča u ring je ušao WBC prvak Dontay Wilder (39-0). Ortiz ga je nakon prekida izazvao, a Amerikanac je prihvatio i ponovo su dogovorili meč.

"Tražio sam te i ponovo ću ti pružiti šansu. Smatram da si jedan od najboljih, ali ja želim dokazati da sam najbolji i zato se moramo boriti", rekao je Wilder.

Ortiz je naravno prihvatio meč i spomenuo je usput i Anthonyja Joshuu.

"Anthony Joshua se ne želi boriti niti s jednim od nas, pa mi moramo svijetu priuštiti ovaj meč. Spreman sam to učiniti", rekao je Ortiz.

Tako je u ringu pao dogovor o velikom obračunu kojeg su svi jako dugo čekali. Prethodno se ovaj dvojac trebao boriti početkom novembra, ali je Ortiz pao na doping testu i meč je otkazan.

Međutim, WBC ga nije suspendovao, pa je on ubrzo dogovorio meč sa Martzom, gdje je potpuno dominirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi