Ortiza niko ne želi u ringu: Žestoki Kubanac izazvao Joshuu
Foto: EPA

Luis Ortiz izazvao Britanca

Ortiza niko ne želi u ringu: Žestoki Kubanac izazvao Joshuu

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je pobjedom nad Vladimirom Kličkom prošle subote postao kralj teške kategorije boksa.

Britanac je sada vlasnik tri pojasa prvaka (IBF, WBA i IBO), a postoji velika mogućnost da se do kraja godine bori za naslov i za pojaseve u organizacijama WBC i WBO, koje drže Deontay Wilder i Joseph Parker.

Ipak, ne žele samo ovi borci borbu sa Joshuom. Isto želi nekadašnji šampion Tyson Fury, a javio se i nepobjedivi Kubanac Luis Ortiz.

Ovaj kontroverzni borac tvrdi da bi Joshuu nokautirao prije osme runde.

"Osjećam se bolje nego ikad i uvjeren sam da bih nokautirao Joshuu prije osme runde. Vidio sam sve njegove slabosti i vidio sam borca kojeg jedan udarac može oboriti", istakao je 38-godišnji Kubanac.

Dodao je i kako menadžer britanskog boksera Eddie Hearn čini sve kako Ortiz ne bi bio izazivač.

"Smatram da Hearn neće nikad dozvoliti da se AJ pojavi u ringu sa mnom. Kličko ga je pustio da se izvuče u šestoj rundi. Budite uvjereni da ja to ne bih učinio", rekao je Ortiz, te je izazvao Britanca.

"Čuli ste da me nije spomenuo već je izazvao Furyja. Moje vrijeme je došlo i želim svoj WBA pojas. Izazivam Anthonyja Joshuu", istakao je Ortiz.

Fantastični Kubanac u karijeri ima 29 borbi. Sve ih je dobio, ali su mu dvije borbe proglašene nevažećim.

Prvo je udarcem izbacio rivala iz ringa, da bi u borbi za WBA pojas pobijedio Lateefa Kayodea, da bi potom meč proglašen nevažećim jer je Ortiz pao na doping testu.

Najjači borci teške kategorije s pravom izbjegavaju Kubanca, jer se radi o zaista fantastičnom borcu, koji može pobijediti apsolutno svakog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi