Ono što je osmogodišnjak napravio svom vršnjaku u ringu mnoge je šokiralo

Besprijekorno

Ono što je osmogodišnjak napravio svom vršnjaku u ringu mnoge je šokiralo

E. Škorić

Video s osmogodišnjim amaterskim MMA borcem iz UFC Fight Pass MMA lige postao je viralan, a mnogi ga hvale zbog njegove besprijekorne tehnike.

Vjeruje se da je ovaj video nastao krajem 2022. godine i prikazuje osmogodišnjeg Albieja Kinga kako osigurava spektakularnu pobjedu submissionom nad vršnjakom Finnom Pearceom.

Zbog ovog nastupa osmogodišnji Albie King dobio je brojne pohvale na internetu, ali sama organizacija žestoke kritike. Svijet je šokiran činjenicom da se udaraju dva dječaka.

Amaterski MMA okršaj održan je na FCC (Full Contact Contender) Juniors događaju, tačnije FCC Juniors 1 prošlog decembra. FCC ima sjedište u Ujedinjenom Kraljevstvu i MMA je liga koja je predstavljena na UFC Fight Pass, pretplatničkoj usluzi za streaming videa u vlasništvu UFC-a.

FCC Juniors događaj je uključivao nekoliko djece koja su se natjecala u amaterskim MMA borbama. Jedan od tih okršaja bio je onaj Albieja Kinga i Finna Pearcea. Oba borca tada su imala osam godina, King je imao 31,4 kilograma, a Pearce 32 kilograma.

Njihova borba donijela je razmjenu brojnih udaraca. Međutim, King je ubrzo postigao klinč sa svojim protivnikom i na kraju odnosi pobjedu sa nekoliko zadiviljujućih poteza.

Savršeno izvedenom kimurom završio je protivnika, a onda je uslijedilo veliko slavlje.

Naravno, nije dugo trebalo da uslijede komentari kritika na račun organizatora s pitanjima kako je moguće da se dopusti djeci od osam - devet godina da se međusobno tuku u ringu.

Ovo nije prvi slučaj "neobičnih borbi", ali danas je sve dozvoljeno i sve moguće, a iza svega stoji novac. Ljudi uživaju u raznim predstavama koje su dobro plaćene, pa čak i kada se oči u oči nađu klinci koji su praktično tek počeli da žive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi