Osnivačka Skupština Hrvačkog Saveza BiH
Sarajevo se kandiduje za domaćina Evropskog Kadetskog prvenstva 2010

Osnivačka Skupština Hrvačkog Saveza BiH

M. Skaka
Teme:

U ponedeljak je održana osnivačka Skupština Hrvačkog Saveza BiH, koja koja nastavlja kontinuitet rada Hrvačkog Saveza BiH osnovanog 1992. godine kao preduslov za preregistraciju po novim zakonskim pravilima u Ministarstvu Pravde BiH.

Skupštinu su prisustvovali delegati iz 5 hrvačkih klubova, kao i dosadašnji Upravni odbor. Sanel Bečković, je izabran za Predsjednika Skupštine i Husnija Kajmović za podpredsjednika. Skupštine koja je usvojila novi statut, koji je usklađen s statutom Olimpijskog Komiteta BiH, Zakonom o sportu u zakonom o udruženjima i fondacijama BiH. Također je izabrano novo predsjedništvo, sa predsjednikom dr. Muratom M. Ramadanovićem i podpredsjednicima dr. Branimirom Mikićem i Dejanom Vracićem. Za upravni odbor su izglasani sljedeći: Izet Rađo, Nedžad Ajnadžić, Milenko Perkić, Mirsad Ibrić, Rođeni Krvavac i Mehmed Bečirević.

Mirsad Ibrić, bivši predsjednik Hrvačkog Saveza je uručio zahvalnicu svjetske hrvačke asocijacije FILA dr. Izetu Rađi za doprinos hrvačkog sporta, a Ismet Čampara i Mehmed Bečirević dobili su nagradu za životno djelo u hrvačkom sportu na prostoru BiH. Za Generalnog sekretara je ponovo izabran Edin Hrapović.

Također je naglašeno da će Hrvački Savez podržati svojih 5 takmičara koji se nalaze u procesu ostvarivanja norme za odlazak na Mediteranske igre Peskara 2009 - Dragan marković, Haris i Kelam Tajić, Irfan Muhić i Tomislav Spahović. Stručni tim HS BiH će na Kongresu Evropske Hrvačke asocijacije prezentovati kandidaturu Sarajeva za domaćina Evropskog Kadetskog prvenstva 2010.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.