Otkazani svi UFC događaji

Ništa od borbi do daljnjeg

Otkazani svi UFC događaji

Midhat Šljivak

Najveća MMA organizacija na svijetu UFC odlučila je da otkaže sve predstojeće evente.

Iako je predsjednik UFC-a Dana White činio sve kako bi se održale borbe, počevši od UFC 249 eventa, koronavirus je na kraju ipak bio jači.

Svi planirani događaji su odgođeni do daljnjeg. Jednostavno je previše opasno bilo šta organizovati i ništa se ne može kontrolisati.

SAD je zemlja s najviše žaraženih od koronavirusa. Brojke iz dana u dan rastu i jednostavno je i UFC morao da zaustavi sve događaje.

Podsjetimo, UFC 249 je trebao da se održi 18. aprila, a predvodili su ga Tony Ferguson i Justin Gaethje, koji je uletio kao zamjena za Khabiba Nurmagomedova.

Top Komentari

Ivica_Osim8
odgodjeni jaro, nisu otkazani, jer ce se odraditi kad situacija bude dozvoljavala, joj vi novinari stvarno ste bruka klix i sportsport
4 2
user1576979985
Nisu otkazani!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi