Overeem: Borim se već šesnaest godina, ali ova je bila loša

Suspenzija pred istekom, vraća se u oktogon

Overeem: Borim se već šesnaest godina, ali ova je bila loša

A. Haznadarević

Holandski borac Alistair Overeem još uvijek odslužuje suspenziju zbog pada na doping testu, ipak ono što ga raduje je to da se bliži povratak oktogonu.

"Ja sam osoba koja gleda prema naprijed, ovo nije bilo lijepo iskustvo, ali već osam mjeseci naporno treniram, upoznajem ljude, sastavljam svoj tim i pripremam se polako. Borim se već 16 godina, uvijek je bilo uspona i padova, ali ovaj je godina bila baš loša. Nadam se da će sljedeća krenuti bolje, vjerujem da će biti sjajna i radujem se povratku u kavez", kazao je Overeem, koji je godinu počeo pobjedom nad Brockom Lesnarom, ali onda ga je prekinula suspenzija.

 

Prvi meč nakon isteka kazne očekuje ga već u februaru, kada će se suočiti sa Antonijem Silvom - Bigfootom.

 

"Bigfoot je velik i udara jako, to su činjenice, ali on je isto tako i velika meta, pa ga je teško promašiti. Obojica ćemo biti izuzetno spremni, meč će biti odličan, a ja sam zbog toga jako uzbuđen. Miami je odlično mjesto za pripreme, ovdje imam stručnjake kakve nisam imao na raspolaganju u Holandiji i jedva čekam nove borbe", zaključio je Overeem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.