Overeem: Miočić je tapkao

Holandski borac nakon poraza

Overeem: Miočić je tapkao

Alistair Overeem teško je podnio poraz protiv Stipe Miočića na UFC-u 203.

Holandski borac izjavio je nakon meča da je Miočić tapkao pri pokušaju gušenja i da je meč već tada trebao biti završen, odnosno da je pojas trebao završiti u njegovim rukama.

"The Reem" je u uvodnim minutama borbe odličnim direktom pogodio prvaka teške kategorije, nakon čega je pokušao meč završiti giljotinom. Međutim, Stipe je uspio da zaustavi nalet Holanđanina i na kraju slavi nokautom u prvoj rundi.

"Nakon što sam ga pogodio i krenuo gušiti, osjetio sam tapkanje. Sudija nije vidio i nije uskočio, tako da se borba nastavila. Ipak, mislim da je tapkao", izjavio je Overeem nakon borbe.

UFC je odmah reagovao, te je pustio usporeni snimak spornog trenutka. Na velikom ekranu moglo se jasno vidjeti da do tapkanja uopšte nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi