Overeem nokautirao Arlovskog u drugoj rundi

UFC Fight Night 87

Overeem nokautirao Arlovskog u drugoj rundi

Sinoć je u Rotterdamu održan UFC Fight Night 87. Event je ponudio nekoliko spektakularnih borbi, a svakako treba izdvojiti pobjede Alistaira Overeema nad Andrejem Arlovskim i Stefana Struvea nad Antoniom Bigfoot Silvom.

Overeem je do trijumfa došao tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ipak, borbu je bolje započeo Bjelorus, koji je u uvodnim sekundama odlučno napao Holanđanina i u par navrata ozbiljno priprijetio. Uspio je "The Reem" iskusno da se izvuče, a kasnije i da preuzme inicijativu. Krajem runde Holanđanin uspijeva da sruši Arlovskog i uputi par ozbiljnih udaraca. Međutim, vremena za nešto više nije bilo.

Na startu druge runde borci su bili nešto oprezniji, ali samo trenutak kasnije Overeem je uputio front kick kojim je uzdrmao Bjelorusa. Uslijedio je potom lijevi kroše, te serija udaraca na podu. Spasa za Arlovskog nije bilo.

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Overeema, kojom je ozbiljno istakao kandidaturu za narednog izazivača.

Još jedan holandski borac imao je uspješno veče. Stefan Struve iznenađujuće lako savladao je Brazilca Antonia Bigfoot Silvu. "Skyscraper" je sav posao riješio za samo 15 sekundi. Silva je ofanzivno krenuo u borbu, ali je nakon nekoliko trenutaka dočekan sjajnim direktom, da bi potom Holanđanin borbu završio laktovima na podu.

Silvi je ovo bio četvrti poraz u posljednjih pet nastupa, dok je Struve zabilježio prvu pobjedu nakon neuspjeha protiv Jareda Rosholta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi