Overeem u UFC ušao pobjedom

Sjajan debi holandskog borca

Overeem u UFC ušao pobjedom

Alistair Overeem imao je sinoć uspješan debi u UFC-u, a nokautom u prvoj rundi savladao je Brocka Lesnara.

Na samom početku borbe vidjela se sigurnost Overeema, koji je lagano dolazio do klinča i udarcima koljenom načeo Lesnara. Sredinom runde meč je bio gotov. Primio je Amerikanac jedan težak udarac u stomak, udarac koji će vjerovatno značiti završetak MMA karijere, kako je i sam naveo.

Holandski borac je pokazao svoju snagu, a poslije sinoćnje pobjede dobio je priliku da izazove aktuelnog šampiona, Juniora dos Santosa.

Pored ove borbe, u glavnom programu su održana još četiri meča. Nate Diaz pobijedio je Donalda Cerronea jednoglasnom odlukom sudaca, dok je Johny Hendricks nokautirao Jona Fitcha nakon samo 12 sekundi borbe. 

Još jedan nokaut viđen je u borbi Alexandera Gustafsson i Vladimira Matyushenka, a Šveđanin je bio uspješniji. Jim Hettes je jednoglasnom odlukom sudaca slavio nad Nam Phanom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.