Ovog vikenda boks turnir u Sarajevu

13. memorijalni bokserski turnira «Hakija Turajlić»

Ovog vikenda boks turnir u Sarajevu

M. Skaka

13. po redu međunarodni bokserski turnir «Hakija Turajlić» će se održati od 5. do 7. juna u KSC Skenderija. 11 zemalja učesnica, sa 70 booksera će ukrstiti svoje rukavice u 3 dana borbi za prestižni pokal preminulog premijera Vlade BiH, Hakije Turajlića.

Ulaz u KSC Skenderija je besplatan, uz gratis ulaznice koje se mogu dobiti u Bokserskom savezu BiH, Maršala Tita 9a, a svaka ulaznica vrijedi za nagradnu igru koju je obezbjedio sponzor takmičenja, Avanti doo Sarajevo.

Svečano otvaranje će se održati u petak, 5 Juna sa početkom u 17.00h a četvrtfinalne borbe su na programu isti dan poslije ceremonije otvaranja.

Polufinale je na program u u subotu 6. juna, sa početkom u 17.00h, a finalne borbe u nedelju 7 Juna sa ranijim početkom u 11.00h. Pozivamo sve ljubitelje boksa da prisustvuju ovoj manifestaciji, koja čuva ime i renome velikog patriote BiH.

BH takmičarima je ovo zadnja zvanična provjera pred put na Mediteranske igre, te će nastupiti sa sljedećim bokserima: Ismet Žerić, Adnan Hadžihajdić, Đemal Fetahović, Dalibor Vidić, Mirza Aljić, Damir Beljo, Đemal Bošnjak, Emil Markić, Memnun Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.