Pacquiao nepobjediv

Filipinac ušao u istoriju boksa

Pacquiao nepobjediv

Adnan Beganović

Filipinski bokser Manny Pacquiao sinoć je u velter kategoriji u Las Vegasu pobjedio Portorikanca Miguela Cotta i došao do naslova svjetskog prvaka te tako ušao u istoriju boksa.

Naime, ovim trijumfom Pacquiao ušao je u istoriju boksa kao prvi bokser koji je u sedam kategorija uspio osvojiti šampionski pojas.

U sinoćnjoj borbi popularni Pacman je pred oko 16.000 gledalaca pobijedio Cotta odlukom sudije o prekidu meča u posljednjoj rundi. Prije prekida meča sjajni Filipinac je dva puta, u trećoj i četvrtoj rundi, slao Portorikanca na pod i kada se sve sabere sasvim zasluženo je došao do novog naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.