Pacquiao u maju mjesecu protiv Mosleya
Najbolji bokser današnjice

Ništa još od okršaja Pacquiao - Mayweather Jr

Pacquiao u maju mjesecu protiv Mosleya

M. Maksimović

Najbolji bokser današnjice, svjetski prvak u osam različitih kategorija, Manny Pacquiao će ponovo u ring tek u maju mjesecu naredne godine, protivnik je nekadašnji trostruki svjetski prvak "Sugar" Shane Mosley.

Na listi želja fenomenalnog Filipinca našlo se nekoliko imena, Manuel Marquez, Andre Berto, a na kraju je odluka pala na Mosleya iako mnogi čekaju toliko željeni okršaj Pacquiao - Mayweather Jr.

Pacquiao je posljednju borbu imao 13.novembra u Texasu kada je pobjedio Antonia Margarita, pa je postao jedini bokser u istoriji koji je osvojio naslov prvaka u osam različitih kategorija. Ovaj u Texasu je bio u srednjoj kategoriji, verzija WBC.Shane Mosley ima 39 godina, posljednju borbu je odradio u devetom mjesecu protiv Sergija Mora.

Prije toga je izgubio od Floyda Mayweathera Jr. Mosley je ovu borbu najavio gostujući u jednoj radijskoj emisiji, čak je napomenuo kako bi iz ove borbe trebao izaći jači za pet miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.