Pacquiao uzeo i osmi naslov
Margarito je primio veliki broj udaraca

Pac - Man razbio Margarita

Pacquiao uzeo i osmi naslov

M. Maksimović

Filipinac Manny Pacquiao je potvrdio status jednog od najvećih boksera svih vremena. On je pred više od 40.000 gledalaca na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu pobjedio na poene Antonija Margarita osvojivši i osmi naslov svjetskog prvaka, ovaj put u polusrednoj kategoriji, verzija WBC.

Iako je Margarito ostao na nogama do kraja borbe,Pacquiao je dominirao tokom cijelog meča, unakazivši poprilično, lice čvrstog Meksikanca. Nakon 12 rundi dileme nije bilo, sudije su bile jednoglasne. Omjer kod trojice sudija sve govori, Oren Shellenberger (119-109), Juergen Langos (120-108), Glen Rick Crocker (118-110). Ovo je 52 pobjeda u karijeri velikog ''Pac Mana'' čiji je borbu i ovaj put gledao veliki broj njegovih zemljaka na ulici u Manili. Ljubitelji boksa se nadaju da je ova pobjeda Pacquiao definitivno posljednja najava toliko očekivanog okršaja protiv protiv Floyda Mayweathera Jr-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.