Pascal i Hopkins bez pobjednika
Detalj iz subotnje borbe

Uz dosta sumnje

Pascal i Hopkins bez pobjednika

M. Maksimović

Ako već ne uživamo gledajući najbolje svjetske teškaše, onda svako jesmo ove godine zahvaljujući lakšim kategorijama.Jedna od najboljih borbi stigla nam je na kraju, to je bio okršaj Jeana Pascala i Berndard Hopkinsa na naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji u verzijama WBC i IBO.

Bernard Hopkins je želio postati u svojoj 45.godini najstariji svjetski prvak, ali nije uspio. Borba koja je održana u Pepsi Coliseum, u Quebecu je završila bez pobjednika. Pojas je ostao u vlasništvu Pascala.Nije nemoguće, ali nije ni čest slučaj. Pascal je dva puta rušio Hopkinsa, sedam sekundi prije kraja prve, 32 sekunde prije kraja treće, ali se The Executioner vratio, čak je u finišu bio opasniji.

Na kraju su dvojica sudija bodovala nerješeno, samo je Steve Morrow prednost dao Pascalu. Nedovoljno za pobjedu, dovoljno za odbranu naslova. Nakon završetka meča obojica boksera su bila nezadovoljna, čak su se pojavile špekulacije kako su bodovne liste sudija izmjenjene.

''Ovo je bila čista krađa, bio sam bolji, sve ste vidjeli'' rekao je na kraju Hopkins.

''Nisam zadovoljan kako je borba završila, jer ja sam prvak i ja sam morao pobjediti. Spreman sa ponovo ukrstiti rukavice sa Hopkinsom '' poručio je Pascal.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije