Pet medalja za bh. predstavnike

Taekwondo turnir u Zagrebu

Pet medalja za bh. predstavnike

Mladi članovi Taekwondo kluba Zlatni ljiljani iz Sarajeva osvojili su pet medalja u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji na Međunarodnom turniru „Susedgrad Sokol Pokal" u Zagrebu.

Na turniru je učestvovalo 680 takmičara iz pet zemalja: BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Zlatne medalje osvojile su pionirka  Ela Ćibo (u kategoriji do 33 kg) i kadetkinja Mirnesa Fetahović (do 33 kg), srebreno odličje pripalo je Ajli Reizbegović (do 29 kg), dok su bronze izborili Elmedin Čekrlija (do 37kg) i Arnela Mukić (do 41kg).

Po riječima selektora kadetske taekwondo reprezentacije BiH  Ahmeta Dileka, ovo je bilo zadnje probno takmičenje za kandidate za našu  selekciju, koja će krajem juna u Hrvatskoj učestvovati na 3. evropskom prvenstvu za kadete i kadetkinje. Spisak reprezentativaca biće objavljen iduće sedmice, nakon  čega će početi  završne  pripreme za EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.