Pet predstavnika BiH na Grand Prix turniru u Zagrebu

Pet predstavnika BiH na Grand Prix turniru u Zagrebu

D. Rakanović

Bosna i Hercegovine će na predstojećem Grand Prix turniru u judou, koji će se ovog vikenda održati u Zagrebu, imati pet predstavnika.

Bh. tim će predvoditi naši najbolji takmičari - Larisa Cerić, drugoplasirana na svjetskoj listi u kategoriji više od 78 kg, koja je godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Varšavi, te srebro i bronzu na Grand Prix turnirima u Antaliyji i Dusseldorfu, i Harun Sadiković, u kategoriji više od 100 kg. 

Boje BiH još će braniti Aljoša Perić (do 81 kg), Rijad Dedeić (do 90 kg) i Ibro Miladin (do 100 kg).

Na startu turnira Larisa Cerić će biti slobodna, a u 2. kolu će se boriti s Njemicom Kristin Buessow. Sadiković će u 1. kolu također biti slobodan, a u 2. kolu će se sastati s Čehom Mihalom Horakom.

Na turniru će učestvovati 325 judaša i judašica iz 51 države

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi